Австралія підготувала військову допомогу, яка "забезпечить Україні одні з найкращих можливостей у світі"

Австралія підготувала військову допомогу, яка "забезпечить Україні одні з найкращих можливостей у світі"

Австралія надсилає Україні металевий 3D-принтер і системи боротьби з дронами в рамках пакета військової допомоги на 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє The West Australian.

"Австралія залишається непохитною у підтримці України, щоб захистити себе від незаконного та аморального вторгнення росії", — заявив прем’єр-міністр Ентоні Албанезе в середу, коли були детально описані матеріали місцевих компаній військової промисловості.

"Цей внесок забезпечить Україні одні з найкращих можливостей у світі, одночасно інвестуючи в суверенну оборонну промисловість і технологічний сектор Австралії", – додав Альбанезе.

У список входять обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи боротьби з безпілотниками - матеріали, розроблені австралійськими фірмами DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Уряд заявив, що літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail був направлений до Німеччини для підтримки зусиль із захисту шлюзу міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой подякував австралійським компаніям за допомогу в наданні допомоги Україні.

"3D-принтери з металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування та переносне рентгенівське обладнання може надати життєво необхідну допомогу українському особовому складу на полі бою", — сказав він.

Нагадаємо, Австралія з 24 лютого 2022 року  надала Україні 20 000 боєприпасів, 70 бронетранспортерів M113AS4, 20 легких броньованих машин Bushmaster, 14 ударних безпілотників Switchblade, 30 000 протитанкових ракет Javelin і 10