Третя штурмова в Авдіївці: "Коксохімічний завод — наш новий дім. Нічого не нагадує?"

Третя штурмова в Авдіївці: "Коксохімічний завод — наш новий дім. Нічого не нагадує?"

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ, яку перекинули на підсилення Авдіївського напрямку, розповіла, що тепер базується на Авдіївському коксохімічному заводі, який росіяни обстрілюють авіаційними бомбами.

Про це повідомила пресслужба бригади.

"По 60 авіаційних бомб — удень і вночі, ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ. Безперервні штурми на броньованій техніці та навали піхоти противника. Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу", - йдеться у повідомленні.

"Станом на зараз це — новий "дім" Третьої штурмової бригади. Нічого не нагадує?", - зазначають у бригаді, натякаючи на бої у Маріуполі на Азовсталі.

"Але наші підрозділи продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат", - додали у третій штурмовій.

Довідка: Підрозділ сформований ветеранами АЗОВу 24 лютого 2022 року та сьогодні виконує завдання по захисту територіальної цілісності країни від російського агресора. Засновник – перший командир полку "Азов" Андрій Білецький.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ станом на ранок 16 лютого, у зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще 5 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках", - йдеться в офіційному повідомленні.

Аналітичний паблік Deepstate цитує інженерів 3-ї штурмової: "Загалом ситуація дуже нагадує Бахмутську оборонну операцію, коли піхота третьої штурмової змушена була займати оборону одразу з маршу. При чому як і торік, жодної позиції підготовлено не було, адже в момент заходу ті ВОПи, що утримували суміжники, вже були втрачені або зруйновані".