Зеленський прибув у Німеччину і прямуватиме до Франції за новою "архітектурою безпеки для України"

Зеленський прибув у Німеччину і прямуватиме до Франції за новою "архітектурою безпеки для України"

Президент Володимир Зеленський прибув у Німеччину на Мюнхенську конференцію з безпеки.

Про це він написав у соцмережі X.

"Я починаю два важливі дні. Зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та Мюнхенська конференція з безпеки. Нова архітектура безпеки для України, а також нові можливості. Ми докладаємо всіх зусиль для якнайшвидшого завершення війни на чесних українських умовах і забезпечення міцного миру", - додав Зеленський.

Reuters пише, що Зеленський відвідає Німеччину та Францію в п’ятницю, щоб спробувати залучити важливу військову допомогу та підписати двосторонні зобов’язання щодо безпеки.

"Німеччина та Франція, схоже, готові стати другим і третім союзниками України, які підпишуть двосторонні угоди з безпеки, які встановлять умови для подальшої підтримки, поки Україна не досягне своєї мети приєднатися до військового альянсу НАТО", - зазначає видання.

Деталі угод, які будуть підписані з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем, поки невідомі, але Київ заявив, що хоче використовувати першу угоду, підписану з Великобританією в січні, як основу.

Нагадаємо, у січні під час візиту у Київ прем'єр Британії Ріші Сунак підписав британсько-українську угоду про співпрацю у сфері безпеки з президентом Володимиром Зеленським, яка зобов’язує Велику Британію забезпечувати обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну, військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

У Лондоні заявили, що ця угода формалізувала низку підтримки, яку вона надавала і надалі надаватиме безпеці України. Британія також зобов’язалася провести консультації з Києвом протягом 24 годин у разі, якщо Україна зіткнеться з майбутнім російським збройним нападом, і надати швидку та стійку допомогу у сфері безпеки.