Кілька українських військових потрапили в полон під час виходу з Авдіївки – Тарнавський

Кілька українських військових потрапили в полон під час виходу з Авдіївки – Тарнавський

На кінцевому етапі виходу особового складу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон", - написав він.

Тарнавський наголосив, що відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників для забезпечення гуманного поводження противника з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та повернення українських військових до України.

"Боротимемося за звільнення всіх побратимів", - наголосив командувач.

Він також зазначив, що за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше Бердичів та ще 5 атак – біля Первомайського та Невельського.

"Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ “Таврія” виконала майже 400 вогневих завдань", - написав Олександр Тарнавський.

Зазначено, що Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ “Таврія” за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 21 одиницю (не враховуючи БпЛА), зокрема це

  • 2 танки;
  • 11 бойових бронемашин;
  • 4 артсистеми;
  • 1 ПТРК;
  • 3 автомобілі.

Також Сили оборони України знищили 2 інших важливих об'єкти противника. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів.

"Наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони", - додав Тарнавський.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ повідомив про виведення українських підрозділів з Авдіївки.