Українські біженці у Британії можуть продовжити візу: подробиці

Українські біженці у Британії можуть продовжити візу: подробиці

Українці, які шукали притулку у Великобританії після вторгнення повномасштабного вторгнення росії в Україну, отримають 18-місячну візу за новою схемою продовження.

Про це повідомляє Sky News.

Перші візи, які надавали людям трирічну відпустку у Великій Британії за такими програмами, як Homes for Ukraine, Ukraine Family Scheme та Ukraine Extension Scheme, закінчуються вже в березні 2025 року.

Але Міністерство внутрішніх справ повідомило, що особи за однією з візових схем тепер зможуть подати заявку на перебування до вересня 2026 року та мати однакові права на доступ до роботи, пільг, медичної допомоги та освіти.

«Ця нова схема продовження візи дає українцям у Великій Британії впевненість щодо їхнього майбутнього, оскільки ця війна триває, і ми продовжуватимемо надавати притулок для тих, хто тікає від конфлікту», – сказав молодший міністр імміграції Великої Британії
Том Персглов.

Він додав, що сім’ї по всій країні відкрили свої домівки та серця для народу України, виявляючи надзвичайну щедрість, у тому числі надаючи притулок тим, хто тікає від жахів війни.

З початку вторгнення 24 лютого 2022 року понад 283 тисячі українців отримали або продовжили дозвіл на своє перебування у Великій Британії.

Нагадаємо, що Велика Британія активно підтримує Україну з початку вторгнення. 17 лютого з'явилася інформація, що країна планує надати Україні тисячі нових дронів із підтримкою штучного інтелекту.