ДПС розповіла про "жорстке обмеження руху" на кордоні з Україною, протести охопили всю Польщу

Поляки розпочали жорстке обмеження руху на кордоні з Україною, а протести охопили всю Польщу

Держприкордонслужба повідомляє, що поляки розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною.

Про це йдеться у повідомленні ДПС.

Прикордонники описали, що коїться на пунктах пропуску станом на 13:20 20 лютого.

  • Медика-Шегині - польські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску.
  • Долгобичув-Угринів - планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.
  • Зосін-Устилуг - з 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.
  • Корчова-Краківець - до 21.00 20 лютого планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • Гребене-Рава-Руська -  13.00 повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • Дорогуськ-Ягодин - до 19.00 мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

Видання RMF FM, яке слідкує за перебігом протесту, пише, що він охопив не тільки прикордонні пункти, а й майже всю країну, а до фермерів приєдналися мисливці. Протестувальники вивели на дороги трактори.

У місті Ченстохова до фермерів приєдналися мисливці. Протестувальники розтягнули банери: "Ми не хочемо українського зерна. Ми не хочемо такого Союзу".

Нагадаємо, польські фермери анонсували, що 20 лютого вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Поляки перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегіні" і розсипали українське збіжжя з вантажного вагона.