На житло для ВПО планують витратити майже 140 мільйонів євро, – Верещук

На житло для ВПО планують витратити майже 140 мільйонів євро, – Верещук

У 2024 році загальна сума проєктів на житло для переселенців становить майже 140 мільйонів євро. Це загалом 2800 квартир, де зможуть жити до 10 тисяч внутрішніх переселенців.

Про це повідомила Віцепрем’єрка Ірина Верещук, передає Мінреінтеграції.

Вона відзначила три проєкти міжнародної технічної допомоги по житлу, які координує Мінреінтеграції.

Перший – будівництво та реконструкція житла з подальшою передачею у довгострокову оренду за доступними цінами. Його загальна вартість становить 72,1 мільйона євро. Це 1670 квартир для приблизно 6 тисяч осіб.

Другий – пільгові кредити на придбання житла під 3 відсотки річних. Протягом 2024 року планується надання 425 позик на суму 17 мільйонів євро. Загальна сума цього проєкту становить 42,5 мільйона євро.

Третій – будівництво та реконструкція соціального житла для тимчасового проживання ВПО. Цей проєкт вартістю 24,2 мільйона євро дозволить отримати до 700 квартир.

«Ми працюємо з німецьким урядом. Ці проєкти реально працюють, тож їх необхідно масштабувати. Ми звертаємося до урядів країн-партнерів і просимо їх долучатися», – підсумувала Верещук.

Нагадаємо, раніше Фонду державного майна доручили підготувати перелік гуртожитків в областях у рамках підготовки урядової стратегії забезпечення житлом переселенців.

Читайте також: “Житло для сєвєродончан-ВПО: що відбувається з проєктами, які реалізує міська адміністрація”.