Армія рф має на меті захопити усе Запоріжжя, сподіваючись на перемогу Трампа, — Bild

Армія рф має на меті захопити усе Запоріжжя, сподіваючись на перемогу Трампа, — Bild

Російське командування хоче захопити всю Запорізьку область України до кінця 2026 року. Цей план передбачає, що Дональд Трамп виграє вибори до США і припинить постачати зброю Києву.

Про це пише Bild.

Видання зазначає, що за кілька годин після захоплення міста Авдіївка на Донеччині російські війська розпочали новий великий наступ на півдні України, намагаючись відвоювати Роботине, яке зайняли ЗСУ під час контрнаступу влітку 2023 року.

Цю інформацію підтверджував і український проєкт DeepState. 

Українські військові стримали вже три натиски ЗС рф із використанням танків та бронетехніки — у суботу, у неділю та в понеділок. Російську техніку було частково знищено за допомогою дронів-камікадзе, під час атаки, як стверджує українська сторона, загинули близько 50 солдат ЗС рф. При цьому підрозділи ЗСУ були змушені частково відійти зі своїх позицій.

Під час відходу кадри, зроблені з дрону, зафіксували, як троє українських солдатів, ймовірно, здаються в полон більшій кількості російських військових. Українці лягли на землю, відразу після цього один із російських солдатів відкрив вогонь і вбив їх.

DeepState зазначає, що росіяни штурмували Роботине з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилися троє бійців 3-ї бригади оперативного призначення "Спартан" Національної гвардії.

В Офісі генпрокурора вбивство полонених назвали порушенням Женеської конвенції і розпочали розслідування.

На ранок 21 лютого Генштаб ЗСУ повідомив, що на Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили 7 атак противника біля Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області.

Нагадаємо, у Пентагоні кажуть, що якщо Конгрес США не затвердить виділення Україні пакету допомоги на $60 млрд, то їй доведеться зробити вибір, які міста ЗСУ будуть утримувати.