Зеленський дав інтерв'ю Fox News поблизу лінії фронту: "Немає плану "Б", нам потрібно вижити"

Зеленський дав інтерв'ю Fox News поблизу лінії фронту: "Немає плану "Б", нам потрібно вижити"

Головний політичний ведучий Fox News Брет Баєр взяв інтерв’ю у президента Володимира Зеленського на передовій війни з рф у Харківській області в місті Купянськ.

Повне інтерв'ю вийде пізніше, поки телеканал опублікував прев'ю на своєму сайті.

Зеленський відзначив великі перемоги з початку війни з росією та відмовився обговорювати будь-який "план Б" для своїх сил.

"За ці два роки вони окупували Харківську область, зараз ми в цьому регіоні", – сказав Зеленський. "Ми розблокували Чорне море, тепер у нас є зернові шляхи, і знищили багато їхніх кораблів російського флоту", – додав він. "Це ми робили протягом двох років. Так, минулий рік був для нас здебільшого складним, але… те, що зроблено, я вважаю, що це була хороша робота".

Баєр проїхав 700 миль через Україну, сівши на 12-годинний нічний потяг до Києва та провівши сім годин у броньованій вантажівці до Харкова, а потім ще чотири години їзди, перш ніж дістатися до Зеленського на лінії фронту.  

"Зеленський, сидячи всього за півмилі від російських військ і розмовляючи, поки здалеку було чути артилерійський вогонь, високо оцінив роботу своїх сил та їхні неймовірні досягнення на відміну від єдиного досягнення росії: взяття міста Авдіївки, найбільшого досягнення за дев’ять років місяців для Москви", - зазначає  Fox News.

Зеленський відмовився вважати відсутність прогресу росії ознакою "нової сторінки" у війні. Баєр повідомив, що Україна, "імовірно, втратила близько 100 тис. військових протягом двох років", і описав українські сили як "втомлені війною, але все ще рішучі".

Зеленський висловив розчарування "бюрократією" як перешкодою для отримання необхідної підтримки, а також браком технологій і зброї. У якийсь момент він підкреслив, що "час – гроші".

"Треба вижити", - сказав Зеленський, згадуючи про заблоковану допомогу від США. "Ми повинні знайти якісь паралельні кроки чи правила, але… ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення. Без неї… у нас буде все більше і більше таких героїчних хлопців, які будуть у лікарнях, тому що якщо у вас немає справжнього захисного щита і трохи потужної артилерії… звичайно, ми втратимо людей".

Нагадаємо, колишній ведучій Fox News Такер Карлсон взяв інтерв'ю в російського диктатора володимира путіна. Карлсон повідомляв, що відправляв запит на інтерв'ю і до адміністрації Зеленського.

Карлсон провів більшу частину свого двогодинного інтерв’ю путіним мовчки або виглядаючи збентеженим. Після він сказав про це інтерв'ю, що йому "знадобиться рік, щоб усвідомити, що це було".