У США намагаються конфіскувати російські активи на $700 млн

У США намагаються конфіскувати російські активи на $700 млн

Адміністрація президента США намагається конфіскувати російських активів приблизно на 700 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Голос Америки" і Washington Post.

Представники Міністерства юстиції США оприлюднили широкий набір судових позовів проти російських олігархів та їхніх союзників та повідомили про арешти двох "посередників" російського олігарха, який потрапив під санкції.

Міністерство юстиції повідомило про плани конфіскувати дві елітні квартири в Маямі, що на Флориді, якими володіє інший російський олігарх, який вже перебуває під санкціями США. Міністерство також висунуло окремий обвинувальний акт проти посадовця у зв’язку з імовірною схемою управління розкішною яхтою, що належить російському олігарху, який потрапив під санкції.

Йдеться про Владислава Осипова, 52-річного росіянина, якого звинуватили в 17 злочинах, включаючи банківське шахрайство, відмивання грошей, порушення санкцій і змову з метою обману американського уряду.

Росіянина, який проживає у Швейцарії, звинувачують в експлуатації 255-футової розкішної суперяхти, яка нібито належить російському олігарху Віктору Вексельбергу, який потрапив під санкції, мовиться у заяві міністерства.

"Міністерство юстиції більше, ніж будь-коли, віддане перекриттю потоку незаконних коштів, які підживлюють війну Путіна, і притягненню до відповідальності тих, хто продовжує це створювати", — заявив генеральний прокурор Меррік Гарленд.

Раніше Державний департамент США оголосив винагороду в розмірі до 1 мільйона доларів за будь-яку інформацію про Осипова, яка може призвести до його арешту та подальшого засудження.

Як пише газета Washington Post, заступниця генерального прокурора Ліза Монако повідомила, що на сьогодні висунуто 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п’ять звинувачень проти юридичних осіб, у яких адміністрація США намагається конфіскувати активів приблизно на 700 мільйонів доларів.

Нагадаємо, вже близько $6 млн арештованих російських активів було переказано в Україну, в першу чергу для допомоги ветеранам війни.