У США попередили, що навесні Україна зіткнеться з катастрофічною нестачею боєприпасів і ППО

У США попередили, що навесні Україна зіткнеться з катастрофічною нестачею боєприпасів і ППО

Згідно з внутрішньою оцінкою США, до весни Україна зіткнеться з потенційно катастрофічною нестачею боєприпасів і снарядів протиповітряної оборони, що могло б переломити хід війни та дати президенту росії володимиру путіну значну перевагу.

Про це пише ABC News.

Говорячи на умовах анонімності, двоє американських чиновників назвали кінець березня "особливо вирішальним моментом для долі українських військ, якщо Конгрес не прийме новий законопроект про допомогу". Третій чиновник сказав, що буде важко точно визначити, коли ситуація з українськими військами може погіршитися, але зазначив, що очікується, що "нестача буде ставати ще страшнішою навесні".

"Перехідний період починається зараз, і він просто погіршується поступово протягом весни та літа. Отже, цей період часу, у який ми вступаємо, є критичним періодом", — сказав високопоставлений чиновник оборони США.

Білий дім цього тижня прямо звинуватив Конгрес у тому, що ЗСУ довелося залишити місто Авдіївка. 

"Це сталося через бездіяльність Конгресу", — сказав радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі щодо втрати України. "І ми попереджали Конгрес, що якщо вони не діятимуть, Україна зазнає втрат на полі бою, і ось що. Ось що сталося цими вихідними".

Нагадаємо, верхня палата Конгресу США - Сенат підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні на понад $60 млрд. Проте, щоб документ став чинним, за нього має проголосувати і нижня палата Конгресу - Палата представників. Натомість її спікер Майк Джонсон оголосив про канікули, які триватимуть до 28 лютого, і не виніс це питання на розгляд.