У ДБР поінформували про хід справ стосовно правоохоронців-зрадників з Луганщини

У ДБР розповіли про хід справ стосовно правоохоронців-зрадників з Луганщини

За матеріалами Державного бюро розслідувань упродовж останнього тижня отримали вирок та підозру двоє зрадників з Луганщини, ще одно - судитимуть.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Так, за матеріалами ДБР 14 років позбавлення волі отримав колишній правоохоронець з Мілового, який перейшов на бік ворога.

У квітні 2022 року, після окупації селища російськими військами, він не евакуювався на підконтрольну Україні територію та добровільно обійняв посаду у незаконно створеному правоохоронному органі самопроголошеної «лнр».

У лютому минулого року працівники ДБР направили обвинувальний акт до суду, який визнав фігуранта винним у державній зраді (ч. 7. ст. 111 КК України) і засудив його до 14 років позбавлення волі. Також суд конфіскував майно обвинуваченого – будинок та земельну ділянку площею у 2 га.

У лютому 2024 року скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої працівниці правоохоронного органу Сватівського району.

Жінку призначили на посаду у «троїцькому районному відділі мвс лнр». За скоєння державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Крім того, працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) ще одному працівнику Старобільського СІЗО.

Він не виконав розпорядження керівництва про евакуацію, залишився на тимчасово окупованій території Старобільська та почав працювати на загарбників.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення підозру отримали понад 40 працівників Старобільського СІЗО.