Рубіжани передали допомоги військовим на майже 100 мільйонів

Рубіжани передали допомоги військовим на майже 100 мільйонів

За рік рубіжани надали допомоги українським військовим на суму в 95 мільйонів гривень, що склала понад 50 % видатків із бюджету.

Про це повідомляє начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко.

Протягом року 85 мільйонів гривень спрямували на надання фінансової допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, ДСНС України у Луганській області та інших складових Сил оборони.

Окремо – на матеріальну допомогу захисникам у розмірі по 30 тисяч гривень, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях повномасштабного вторгнення. Загалом виділили понад 5 мільйонів гривень.

Крім цього, завдяки співпраці з облдержадміністрацією та благодійними організаціями, передали обладнання та матеріальні ресурси, включаючи автомобілі, комп'ютери, радіостанції та інше, загальною вартістю близько 5 мільйонів гривень.

Мова йде про автомобілі/квадроцикли, квадрокоптери, компʼютерну техніку, генератори/акумулятори, військову амуніцію, тепловізори, безпілотні авіаційні комплекси типу «Лелека», «Валькірія», антидронові рушниці, радіостанції, польові пічки типу «буржуйка», павербанки, розкладні ліжка, хімічні грілки та інше.

Нагадаємо, 70 FPV-дронів передала Сєвєродонецька міська військова адміністрація захисникам.