рф не згадувала про другу річницю вторгнення, щоб не привертати увагу до провалу, – ISW

рф не згадувала про другу річницю вторгнення, щоб не привертати увагу до провалу, – ISW

Посадові особи росії та державні ЗМІ утрималися від коментарів щодо другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну, намагаючись не привертати увагу до невдач росії на фронті.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російське опозиційне видання "Агентство новостей" повідомило, що державні телеканали "россия 1" і "Первый канал" та телеканал "НТВ" не згадували про другу річницю початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в ефірі 24 лютого.

Аналітики ISW відзначили, що 24 лютого російські урядовці майже не порушували питання дворіччя початку вторгнення, аби не привертати увагу до невдач росії у досягненні поставлених стратегічних цілей в Україні, серед яких є захоплення всієї території Луганської та Донецької областей, та до значних втрат особового складу.

Згідно з інформацією, нещодавнє опитування громадської думки в Росії показало, що настрої росіян щодо війни в Україні за останні місяці практично не змінилися. Тобто більшість росіян апатично ставляться до війни та не підтримує другу хвилю мобілізації.

На думку аналітиків, путін та інші російські урядовці утрималися від висвітлення другої річниці повномасштабного вторгнення, намагаючись зберегти апатію громадськості до війни, що частково дозволяє російським чиновникам продовжувати війну без значного громадського резонансу.

За оцінками ISW, путін усвідомлює, що друга хвиля мобілізації не буде підтримана росіянами.

Однак він може менше перейматися суспільними настроями після свого переобрання в березні 2024 року.

Нагадаємо, що на ТОТ вже розпочалися "вибори" президента росії.