Допомога Україні буде розглянута Палатою представників США у березні-квітні — CNN

Допомога Україні буде розглянута Палатою представників США у березні-квітні — CNN

Cпікер Палати представників США Майк Джонсон провів низку приватних зустрічей із законодавцями щодо двопартійного пакету зовнішньої допомоги, який містить у собі також допомогу Україні.

Про це пише CNN.

Джонсон заявив, що законодавцям для початку потрібно завершити закон про державне фінансування, а потім вже думати про зовнішню допомогу.

Видання повідомляє, що спікер Палати представників США зірвав двопартійний пакет допомоги Україні, який запропонував Сенат, і очікує нових пропозицій від Палати представників.

Також він провів приватні зустрічі з республіканцями, які намагалися заручитися підтримкою нового двопартійного пакету зовнішньої допомоги, який також містить у собі обмеження на кордоні США з Мексикою.

"Зараз голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол відіграє провідну роль у спробах доопрацювати пропозицію і досягти консенсусу, щоб домогтися ухвалення рішення в залі до кінця березня або в квітні", — йдеться у статті.

Видання пише, що процес обговорення та ухвалення державного фінансування можуть завершити до середини березня (зазначається, що фінансування держустанов закінчується 22 березня).Прихильники плану серед республіканців вважають, що надалі Джонсон дозволить винести законопроєкт про зовнішню допомогу на голосування.

Але згідно зі словами CNN, проведення закону через Палату представників залишається надзвичайно складним завданням. Республіканці не мають однієї спільної думки щодо України. Крім того, на їхнє рішення також впливає Дональд Трамп.

"Крім того, для ухвалення законопроєкту знадобиться широка підтримка демократів – а це надскладне завдання, враховуючи, що пакет включає нові прикордонні обмеження і допомогу Ізраїлю, що, ймовірно, може викликати спротив лівих сил", — пояснюється у тексті статті.

Нагадаємо, що США намагаються конфіскувати російські активи на 700 млн доларів.