Не пізніше 12 березня — Україна очікує переговорну рамку від ЄС

Не пізніше 12 березня — Україна очікує переговорну рамку від ЄС

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує на представлення переговорної рамки Європейською комісією щодо вступу до Євросоюзу не пізніше 12 березня.

Про це вона повідомила під час розмови у кулуарах на міжнародній платформі "Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом: елемент миру та світової поразки", пише Liga.net.

"Не пізніше 12 березня ми очікуємо, що Єврокомісія представить переговорну рамку та оцінить прогрес в реформах для того, щоб вже 19 березня країни ЄС могли ухвалити рішення", – розповіла Ольга Стефанішина.

Вона висловила свої сподівання, що затягувань не буде та додала, що є "сумні випадки", коли через внутрішні проблеми в парламенті є звернення в Єврокомісію.

"Це дуже сумна практика, і я досі не знаю, який це матиме вплив. Сподіваюсь, що коли ми говоримо, що в наших стратегічних питаннях ми – команда Україна, то так залишатиметься й тоді, коли у нас є складні процеси в нашій країні", – пояснила Стефанішина.

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції також зазначила, що станом на 24 лютого в України був чіткий алгоритм дій, але "наразі важко спрогнозувати, чи буде він справджений у зв'язку з останніми подіями".

Нагадаємо, що в ЄС ухвалили тринадцятий пакет санкцій проти росії.