Танкіст НГУ про особливості боїв у кремінських лісах: “І ми, і ворог щоразу втілюємо воєнні хитрощі” (ФОТО)

Танкіст НГУ про особливості боїв у кремінських лісах: “І ми, і ворог щоразу втілюємо воєнні хитрощі” (ФОТО)

Кремінський ліс дає перевагу тим, хто має технології й укріплені позиції.

Про це розповіли танкісти бригади «Хартія», які виконують службово-бойові завдання на Лиманському напрямку, повідомляє Національна гвардія України.

У бійців бригади розпитали про ситуацію у Серебрянському лісництві та про те, чого очікувати від ворога на цьому напрямку.

Військовий із позивним “Самурай” зауважив, що ворог до “знакових” дат (Новий рік, Різдво, річниця вторгнення рф в Україну) намагався штурмувати українські позиції неодноразово, однак, не маючи результатів, знову відходив на раніше займані рубежі.

“Тактика ворога у лісі мінлива, бо тут противник нас вивчає, а ми його. Тому і ми, і ворог щоразу втілюємо воєнні хитрощі. Кремінський ліс дає перевагу тим, хто має технології й укріплені позиції. І така ситуація тут триває вже понад рік”, - розповів танкіст.

Водночас військовий наголосив на злагодженій роботі підрозділів НГУ на цьому напрямку.

“Гвардійські бригади досить злагоджено передають один одному дані, адже ми розуміємо, що не можемо допустити заходу противника ні до себе на позиції, ні до сусідніх підрозділів”, - сказав “Самурай”.

  

Хартієць також згадує, що, до прикладу, поблизу Оріхового, де він працював раніше, протитанкових засобів у противника на відстані 400 метрів було до 15 одиниць. Ситуацію з ПТРК противника на Лиманському напрямку відстежити важче, ніж серед степової зони, але військовий переконаний, що тут ситуація подібна.

Нагадаємо, 12-та бригада спеціального призначення «Азов» НГУ опублікувала кадри фронтових буднів своїх бійців у Серебрянському лісництві.