Китай пропонує провести міжнародну мирну конференцію з росією і Україною

Китай пропонує провести міжнародну мирну конференцію з рф і Україною

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що КНР "виступає за проведення міжнародної мирної конференції, яка буде визнана як росією, так і Україною".

За його словами, конференція має забезпечити участь усіх сторін і чесне обговорення всіх мирних планів, пише китайська інформагенція CNS - ECNS.

"Усі конфлікти повинні закінчуватися за столом переговорів. Чим раніше почнуться переговори, тим швидше настане мир", - сказав Ван, зазначивши, що всі зусилля Китаю спрямовані на те, щоб прокласти шлях для припинення конфлікту та початку мирних переговорів.

Ван підкреслив, що минулий досвід показує, що конфлікт, якщо він тривалий, має тенденцію до загострення та ескалації, навіть до ступеня, немислимого для зацікавлених сторін.

За його словами, неправильне сприйняття та прорахунки будуть накопичуватися і можуть призвести до ще більшої кризи, якщо мирні переговори не відбудуться.

"Уроки з цього приводу не слід забувати", — сказав Ван.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що у березні спеціальний представник уряду КНР у справах Євразії Лі Хуей відвідає росію, Україну та країни Європейського Союзу.

Зазначається, що китайський дипломат відвідає Францію, Німеччину та Польщу.

Минулого року Лі Хуей вже приїжджав до ЄС, України та рф, він проводив переговори у Москві, Києві та інших європейських столицях.