Деяких дітей, які виїжджали з Луганщини, по 8-9 годин на кордоні перевіряла фсб, – Лисогор

Деяких дітей, які виїжджали з Луганщини, по 8-9 годин на кордоні перевіряла фсб, – Лисогор

Попри складнощі у логістиці, люди продовжують виїжджати з окупованої Луганщини. Російська федеральна служба безпеки перевіряла декого по 8-9 годин.

Про це на брифінгу повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Радує те, що люди й досі, отримавши один з каналів виїзду через Сумську область… почали їхати. Дуже приємно, що виїжджають цілими родинами, незважаючи на те, що дуже складно, дуже для чоловіків небезпечно, тому що їх намагаються усіляко мобілізувати або затягнути до збройних сил держави-терористки. Це дуже складно. Ми маємо приклади по 8-9 годин, коли дітей тримають на пунктах перепустки. Працівники фсб там випрошують все, передивляються телефони повністю, а чого їдете, а куди їдете. Але люди їдуть”, – сказав він.

За словами Лисогора, з початку навчального року 18 дітей з Луганська, який окупований вже 10 років, приїхали в Україну і вступили до вишів.

“Діти бачать, діти знають. І оце рашське замилювання очей не діє. Тому що все одно діти використовують VPN і бачать, що відбувається у світі та в Україні, довіряють державі і їдуть”, – підсумував він.

Нагадаємо, пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей відновив свою роботу у серпні 2023 року.