Макрон сказав, що відправить війська в Україну у разі насування рф на Одесу чи Київ, - ЗМІ

Макрон сказав, що відправить війська в Україну у разі насування рф на Одесу чи Київ

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі із лідерами партій озвучив сценарій, за яким французські війська можуть бути відправлені в Україну. Це насування фронту на Одесу чи на Київ.

Про це пише газета L'Independant.

Вона наводить слова політика Фаб’єна Русселя (Комуністична партія), який процитував слова Макрона, що прозвучали на зустрічі.

Також Руссель додав, що Макрон показував політикам відповідну карту.

Нагадаємо, 6 березня Макрон прийняв лідерів партій, щоб обговорити війну в Україні перед голосуванням у парламенті та після того, як порушив питання про можливість військової присутності в Україні.

Макрон заявив політичним партіям, що підтримка Францією України "немає меж". Він пояснив лідерам партій, що "немає обмежень", "немає червоних ліній" у підтримці Францією України, яка веде війну проти росії.

Напередодні Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Міністр іноземних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що західні військові могли б брати участь у "спеціальних операціях" на території України, не вступаючи при цьому в бойові дії.

"Іншими словами, жодних солдатів, які воюють безпосередньо на фронті", - додав він.

В уряді Франції вважають, що французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті.