Силкіна розповіла, як їй вдавалося всі ці роки «зберігати свої погляди», працюючи у ЛОВА

Силкіна розповіла, як їй вдавалося всі ці роки «зберігати свої погляди», працюючи у ЛОВА

Заступниця самопроголошеного "мера" Сєвєродонецька Яна Силкіна розповіла, як їй важко було 8 років працювати при українській владі.

Про це вона розповіла окупаційним ресурсам. 

«Я бачила, що багато людей, які мислили так само, як і я, за вісім років все-таки трохи піддалися цій масованій інформаційній атаці. Хтось пішов на компроміс зі своєю совістю, а хтось і багато таких людей, яких я знаю, залишилися з тими переконаннями, з якими вони були. Спочатку, у 2014-2015 роках, ще можна було говорити про свої погляди, свою позицію відкрито, але потім, коли включилися певні служби, стало вже складніше. Але я вважаю, що все-таки, якщо людина російська до душі, російська за духом, то вона такою і залишиться», - зізналася колаборантка.

Також вона розповіла, чому вирішила залишитися у місті.

«Навіть формулювання "вирішили залишитися" звучить для нас цікаво, бо ми з моїм чоловіком та близькими це не обговорювали між собою. Це було зрозуміле – що ми залишаємося вдома, ми залишаємось у Сєвєродонецьку, ми залишаємось там, де наші близькі, де наша родина. Це все на ментальному рівні. Після звільнення з облдержадміністрації, яка виїхала в Дніпро, я ще не розуміла, де працюватиму, що робитиму, але, звичайно ж, ми з родиною розуміли, що залишаємося вже тут», - каже зрадниця.

За її словами, вони «просто чекали звільнення Сєвєродонецька» - тобто окупації міста російською армією.

«Коли надійшла пропозиція стати заступником голови адміністрації з соціальних питань, то на роздуми, напевно, мені знадобилося секунди зо три. Я розуміла, що місто, звичайно, потребує багато роботи, потребує значних зусиль для відновлення. Але я чомусь думала, що впораюся», - каже вона.

Зазначимо, що до повномасштабного вторгення росії в Україну вона працювала начальницею одного з відділів Департаменту соцзахисту населення Луганської ОВА.

Після окупації Сєвєродонецька вона погодилася на пропозицію окупаційної влади та добровільно зайняла посаду у самопроголошеній "Сєвєродонецькій адміністрації ЛНР". Обійнявши псевдопосаду "заступника голови Сєвєродонецької адміністрації ЛНР", вона виконує вказівки окупантів, сприяючи їм у легалізації влади на тимчасово окупованій території Луганщини.

Нещодавно вона стала переможницею окупаційного конкурсу "Лідери Відродження".

У вересні 2022 року за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил їй заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Також у січні цього року вона отримала ще одну підозру в колабораційній діяльності за матеріалами СБУ.