Республіканці розробляють власний проєкт допомоги Україні – NBS News

Республіканці розробляють власний проєкт допомоги Україні – NBS News

Республіканці у Палаті представників, спікер Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників, які займаються питаннями національної безпеки, працюють над розробкою свого пакета допомоги Україні.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на три джерела інформації, чиї імена не називаються.

Зазначається, що наразі плани перебувають на попередній стадії та далекі від остаточного формування. Але республіканці, які підтримують Україну, хочуть бути готовими до прийняття закону, як тільки Конгрес оголосить про затвердження чергового законопроєкту з фінансування уряду 22 березня.

За словами двох з трьох інформаторів, подальше очікування може відсунути прийняття допомоги для України на квітень, враховуючи заплановані двотижневі канікули в Конгресі наприкінці березня.

Серед пропозицій, щодо яких дискутують, розглядають частину невійськової допомоги як вид позики чи кредиту, про що заявили голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майк МакКоул, республіканець від Техасу, який бере участь в обговоренні, і сенатор Ліндсі Грем, республіканець від Південної Кароліни.

Російські активи, які конфісковані урядом США через санкції, також можуть бути використані як застава для позик Україні.

Наголошується, що надання кредитів, як частина пакета, покликане зменшити занепокоєння консерваторів у Палаті представників, які критикували мільярдні обсяги американської допомоги Україні та робили заяви, що не підтримують подальше спрямування доларів американських платників податків без довгострокового плану перемоги у війні.

 Нагадаємо, що газета NYT розповіла про взаємні розчарування між Україною та США.