Польські фермери планують тимчасово розблокувати один з пунктів пропуску: подробиці

Польські фермери планують тимчасово розблокувати один з пунктів пропуску: подробиці

Польські фермери, які блокують рух вантажівок до пунктів пропуску на кордоні з Україною, можуть розблокувати ПП "Краківець" до 13 березня.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Сьогодні вночі від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери начебто вирішили припинити тимчасове блокування руху у напрямку пункту пропуску "Краківець", - розказав Демченко.

Він зазначив, що припинення блокування триватиме до 13 березня.

Демченко додав, що станом на ранок 9 березня в чергах на кордоні з Польщею перебуває 2300 вантажівок на всіх напрямках, найбільше - навпроти ПП "Краківець" та "Ягодин".

"Найскладніша ситуація у напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Шегині". Фактично, там польські фермери не пропускають вантажівки, які їдуть у бік Польщі, - нульові показники, до прикладу, за минулий день. На виїзд із Польщі в бік України у напрямку "Ягодина" перетнуло десь близько 70 вантажних засобів, і у напрямку пункту пропуску "Шегині" - близько 20", - сказав речник ДПСУ.

Він підкреслив, що легкові автомобілі, автобуси перетинають кордон в обох напрямках без будь-яких перешкод.

Нагадаємо, що президент Польщі відповів на пропозицію Зеленського щодо зустрічі на кордоні України й Польщі. Дуда підтримав пропозицію розв'язати проблему страйку та блокади.