Росіяни просунулися біля Кремінної, – ISW

Росіяни просунулися біля Кремінної, – ISW

Російські війська просунулися на захід від Кремінної під час позиційних боїв уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 9 березня.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 8 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід від Тернів (на захід від Кремінної),” – сказано у повідомленні.

За інформацією ISW, позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та озера Лиман; на південний схід від Куп'янська біля Кислівки; на захід від Кремінної біля Ямполівки й Тернів; і на південь від Кремінної біля Спірного.

Також повідомляється, що підрозділи російських 123-ї та 7-ї мотострілецьких бригад (2-й армійський корпус “лнр” діють поблизу Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Аналітики вважають, що мета росії – захоплення решти Луганської області та просування на захід до східної Харківської та північної Донецької областей.

Нагадаємо, Луганська ОВА повідомляла, що протягом суботи 9 березня росіяни намагалися просунутися південніше Невського – в районі Тернів.