Зеленський подякував за фільм "20 днів у Маріуполі"

Зеленський подякував за фільм "20 днів у Маріуполі"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на перемогу української документальної стрічки "20 днів у Маріуполі" на кінопремії "Оскар".

Про це він повідомив у Telegram.

"Понад два роки тому росія жорстоко атакувала Маріуполь. «20 днів у Маріуполі» – фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду «Оскар», яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України", - написав Володимир Зеленський.

Він також подякував усім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про українську боротьбу та розповідають її.

"Ми пам’ятаємо й ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць. Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Памʼятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та «Азовсталі», яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоб відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста", - підкреслив президент України.

Він також виразив свою вдячність "кожному й кожній", хто поширює правду про цю війну, про хоробрість українців і про біль українців. народу.

Також Володимир Зеленський зазначив, що правда долає усе.

"І я дякую кожному у світі, хто підтримує нашу державу, наших людей із перших днів цієї війни. Разом маємо захистити життя", - підсумував глава держави.

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар".