Зеленський відповів, чи категорично він виключає зустріч з путіним

Зеленський відповів, чи категорично він виключає зустріч з путіним

Французські журналісти запитали президента Володимира Зеленського чи категорично він виключає зустріч з російським диктатором володимиром путіним.

Зеленський дав зрозуміти, що цієї зустрічі не буде, він сказав, що план справедливого миру російській стороні мають передати союзники України.

"Я б не так сказав. Є нормальний план, який ми бачимо дуже живим. Перша наша зустріч лідерів цивілізованих держав у Швейцарії на інаугураційному саміті миру (відбудеться) навесні, або в кінці весни. Зробити цю зустріч, вийти з чітким планом і чітким списком країн, які готові (прийняти) цей детальний план і шлях справедливого миру. Це буде політична перевага і не просто політична ізоляція для путіна, ні. Найголовніший результат, що ми всі вийдемо з планом, з рішучими кроками. А після цього розробити цей план в деталях, технічно і відповідні держави повинні його передати представникам росії для того, щоб вони прийняли цей план або не прийняли. Але це інше вже. Ми покажемо, що ми хочемо миру, але не паузи, для того, щоб путін готувався. Пауза це просто пауза, а тут потрібні кроки до закінчення війни", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що якщо путін візьме паузу, то йому вдасться підготувати свою армію і виправити помилки, які він наробив у лютому 2022 року, коли здійснив вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у лютому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив свою постійну готовність виступати посередником між росією та Україною для встановлення "справедливого миру між двома країнами".

Ердоган під час зустрічі із Зеленським запропонував провести у Туреччині "мирний саміт" за участі росії. На що Зеленський відповів, що не бачить сенсу у такому саміті.