Удар рф по багатоповерхівках у Кривому Розі і в Сумах: зросла кількість загиблих і постраждалих

Удар рф по багатоповерхівкам у Кривому Розі і в Сумах: кількість загиблих і постраждалих збільшується

Російська армія ввечері, 12 березня, завдала удару по багатоповерхівках у Сумах і в Кривому Розі. На ранок, 13 березня, стало відомо, що кількість постраждалих і загиблих збільшується.

Про це повідомляє Сумська ОВА і мер Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Вілкул сказав, що до п'яти збільшилась кількість жертв вчорашнього ворожого удару.

"Вночі від отриманих травм померла жінка 47 років. Лікарі кілька годин боролися за її життя і зробили все можливе, але поранення були несумісні із життям", - сказав він.

За його словами п'ятий загиблий унаслідок вчорашньої ракетної атаки чоловік був виявлений при розборі завалів на одному з поверхів..

Загалом станом на ранок за медичною допомогою звернулися 44 мешканці міста, з них 12 дітей. У лікарнях перебуває 11 дорослих (4 з них важкі) та 9 дітей (з них 2 важкі). Амбулаторно і в місті медичну допомогу надано 23 пацієнтам, з них 3 дітей. 

"Всю ніч тривала і зараз триває ліквідація наслідків ворожих ударів, працюють усі комунальні служби, створено бригади з обстеження постраждалих квартир та будинків. Наразі встановлено, що понад 300 квартир було пошкоджено, понад 20 багатоповерхівок, 2 садочки, 2 школи, підприємство, адмінбудівля, магазин та інші об'єкти", - повідомив Вілкул. 

У Сумах внаслідок влучання ворожого БпЛА типу “шахед” у житловий п'ятиповерховий будинок, попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15 – зруйновані.

За попередньою інформацією з-під завалів врятували 10 людей, 8 з яких отримали травми різного ступеня тяжкості. "На жаль, є загиблі (інформація уточнюється)", - повідомляє ОВА.

"Під час розбору завалів 5-поверхового житлового будинку співробітники ДСНС деблокували тіло другої загиблої людини", - повідомляє відомство.

Аварійно-рятувальні роботи продовжуються у Сумах і в Кривому Розі.