Російські добровольці анонсували удари по Бєлгороду та Курську, регіони рф атакують безпілотники (ФОТО)

Російські добровольці анонсували удари по Бєлгороду та Курську, регіони рф атакують безпілотники

Легіон "Свобода росії", Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон заявили, що завдаватимуть ударів по військовим позиціям армії рф, звідки ведуться обстріли території України.

Про це йдеться у спільній заяві добровольців.

"Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирним українським містам, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей та держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (переважно жінок та дітей) гинуть від обстрілів із Білгорода. Обстріл України з території Білгорода має зупинитися! У зв'язку з цим, ми змушені завдати вогневої поразки з військових позицій, які розміщені в містах Білгород і Курськ", - заявляють добровольці.

Вони закликали мирних мешканців Бєлгорода і Курська залишити міста, щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

"Місцева влада, ми закликаємо зберігати людські життя та розпочати евакуацію з міст Курщини та Білгородщини", - зазначається у заяві.

Крім того, в рф повідомлялося, що прикордонні і навіть віддалені регіони знову атакували безпілотники.

За ніч понад 30 безпілотників спробували атакувати Воронезьку область, розповів губернатор Олександр Гусєв.

У Рязані сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі (РНПЗ). За даними телеграм-каналу "112", вогонь спалахнув внаслідок атаки БПЛА та поширився на 200 квадратних метрів, є двоє постраждалих.

Безпілотник спробував атакувати інший нафтопереробний завод – КІНЕФ біля міста Кіріші у Ленінградській області, повідомив губернатор регіону Олександр Дрозденко. Робота об'єкта не зупинялася.

Натомість у Ростовській області зупинили роботу НПЗ після атаки безпілотників.

Нагадаємо, 12 березня Легіон "Свобода росії", РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Білгородської області рф у рамках спільної операції.

Надвечір вони заявили про "звільнення" прикордонного селища Теткіно. Також добровольця заявляли, що зроблять усе, аби вибори путіна у прикордонних регіонах не відбулися.