Атаки українських безпілотників зупинили роботу трьох російських НПЗ, - Bloomberg

Атаки українських безпілотників зупинили роботу трьох російських НПЗ, - Bloomberg

Атаки українських безпілотників призвели до зупинки трьох нафтопереробних заводів глибоко на території росії.

Про це пише Bloomberg.

Повітряний удар у середу спричинив пожежу на одному з найбільших нафтопереробних підприємств країни, Рязанському заводі ПАТ "Роснефть" під Москвою. Менший Новошахтінський нафтопереробний завод на півдні Ростовської області теж був зупинений атакою безпілотника, також стався збій, спричинений аналогічним інцидентом на заводі Norsi ПАТ "Лукойл".

З початку цього року Україна використовувала безпілотники для націлювання на важливі російські нафтові об’єкти від Чорного до Балтійського морів.

"Оскільки бойові дії на лінії фронту змінюються на користь Москви, Київ намагається перешкоджати експорту нафтопродуктів із країни та її здатності надсилати паливо своїм силам. Початковий шквал атак у лютому вразив майже п’яту частину потужностей країни з переробки сирої нафти, але на початку березня галузь уже відновлювалася", - зазначає видання.

Рязанський НПЗ, приблизно за 200 км на південний схід від Москви, має потужність 17,1 мільйона тонн на рік, або близько 340 тис. барелів на день. Є основним постачальником моторного палива для столичних регіонів росії.

"Напади підкреслюють, що вторгнення в Україну, яке мало тривати кілька днів, натомість на третьому році війни призводить до зростання небезпеки для звичайних росіян, які живуть у прикордонних регіонах. Це різко суперечить заявам Кремля про те, що путін є гарантом оборони країни", - підкреслює Bloomberg.

Міністерство оборони росії повідомило, що за ніч його війська перехопили 58 безпілотників у Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Курській, Рязанській та Ленінградській областях. Це стало одним з найбільших нападів за останні місяці.

Нагадаємо, 13 березня легіон "Свобода росії", Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон заявили, що завдаватимуть ударів по військовим позиціям армії рф, звідки ведуться обстріли території України.

Крім того, в рф повідомлялося, що прикордонні і навіть віддалені регіони знову атакували безпілотники.