Чому iPhone дорожчий за Android-смартфони: основні причини

Поява на ринку нової лінійки Айфон – завжди гучна подія. Минулого року всі експерти та фанати з нетерпінням очікували на вихід 15-го покоління iPhone. Інсайдери намагалися заздалегідь дізнатися про характеристики нових флагманів. Представники компанії Apple також підігрівали інтерес, потроху видаючи інформацію про нові смартфони. Одним з питань, яке хвилювало суспільство, була ціна iPhone 15 Pro Max, скільки він буде коштувати в США, Європі та Україні зокрема. А вже після офіційної презентації покупці вдаються в питання, чому ціна на Айфон 15 Про Макс є саме такою.

ipnone1

Основні причини, чому iPhone 15 Pro Max такий дорогий

Купити флагманську модель iPhone 15 Pro Max в Україні можна в ціновому діапазоні від 60 до 80 тисяч гривень. Гроші не малі. Але, як свідчить статистика продажів, попри високу вартість iPhone 15 Pro Max є одним з найпопулярніших смартфонів на ринку. Ба більше, інколи його важко замовити, адже попит б’є усі рекорди й доводиться оформлювати попереднє замовлення.

Чому ж ціна на iPhone є такою, якою вона є? Розглянемо основні причини:

1.Якість зображення та камери

Останні моделі iPhone можуть похвалитися найкращою у своєму класі якістю зображення та камер. Хоча Android пропонує більше фільтрів, iPhone створює більш бажаний результат для професійного вигляду фотографій. Надійність Apple також гарантує користувачам однакову якість камери, сумісність аудіо та частоту кадрів у різних додатках, таких як "Камера", Snapchat або Instagram. У деяких випадках пристрої на Android можуть гальмувати під час використання додатків на основі камери. Окремо згадаємо про технологію тетрапризми в iPhone 15 Pro Max для отримання 5-кратного оптичного зуму.

2.Довготривала продуктивність

Значною перевагою продуктів Apple є їхня довговічність. Для безперебійної роботи iPhone використовуються першокласні деталі, в тому числі виготовлений на замовлення чип – однокристальна система Apple A17 Pro. Як результат, користувачі iPhone, як правило, користуються своїми телефонами роками з мінімальними проблемами. А ось користувачі Android смартфонів вже через деякий час стикаються з тим, що їхні пристрої починають потроху гальмувати.

3.Менш схильні до шкідливих програм і зломів

Apple регулярно надає оновлення програмного забезпечення для своїх моделей, підтримуючи безпеку протягом багатьох років. Ці оновлення дозволяють людям користуватися старими моделями довше, забезпечуючи безпеку їхніх даних. На противагу смартфони на Андроїді часто стають мішенями для хакерів, адже зламати цю операційну систему легше.

4.Якість бренду

Цінність бренду впливає на вартість продукту. iPhone докорінно змінив ринок смартфонів, а Apple є лідером у цій галузі. Окрім лояльності до бренду, люди знають, що від продукції Apple слід очікувати високої якості.

ipnone2

Переваги купівлі iPhone 15 Pro Max

Купуючи iPhone 15 Pro, ви отримуєте набагато більше:

  • вигідна інвестиція – вам не доведеться міняти смартфон найближчі п’ять – сім років;
  • висока залишкова вартість – Айфони завжди мають попит серед покупців, вживаний телефон можна вигідно продати, або обміняти за умовами програми Trade In;
  • долучення до новітніх технологій – завжди приємно користуватися смартфоном, що є уособленням технологічної досконалості;
  • неперевершені фото та відео професійної якості – це важлива перевага для людей, що активно ведуть соціальні мережі чи власні блоги;
  • сумісність та інтеграція – iPhone 15 Pro Max сумісний не лише з пристроями Apple Ecosystem. Виробники телевізорів, наприклад, встановлюють додатки Apple AirPlay для трансляції відео з Айфон. Виробники авто встановлюють систему CarPlay, яка дозволяє використовувати Айфон для керування мультимедійною системою.

Отже, iPhone 15 Pro Max – смартфон не з дешевих. Але його купівля приносить власнику масу переваг. Саме за ці якості покупці цінують смартфони Apple.