Луганщина займає друге місце за кількістю безвісти зниклих осіб

Луганщина займає друге місце за кількістю безвісти зниклих осіб

Луганщина займає друге місце в Україні після Донецької області за кількістю безвісти зниклих осіб.

Про це в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн» розповів начальник ГУНП в Луганській області Олег Григоров.

«Ми займаємо друге місце в Україні після Донецької області за кількістю безвісти зниклих осіб. Мова йде про 5830 безвісти зниклих осіб на території Луганської області, зокрема, 1625 – цивільних осіб, 817 – дітей, 3300 військових і 17 працівників Національної поліції. За два роки у нас наразі розслідується 3666 таких проваджень, в активному розшуку майже 5000 осіб (цивільних 1200, дітей 727, і понад 3000 військових)», - розповів він.

Григоров також пояснив, як ведеться пошук. Створено дві робочі групи, що складаються з 35 осіб – слідчих, працівників карного розшуку, які займаються контактом з потерпілими, інформуванням, проведенням відповідних слідчих дій (відбором ДНК профілю у близьких та родичів, призначенням відповідних ДНК-експертиз).

«Постійно контактуємо з потерпілою стороною, працюємо з інформаційними базами, проводимо аналіз та інтернет-моніторинг. Ведеться комунікація з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, Національним інформаційним бюро, Об’єднаним центром з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України, військовими частинами, медичними установами, волонтерами тощо. Держава сьогодні приділяє багато уваги цьому напрямку», - повідомив керівник поліції.

Він також розповів, що з 24 лютого серед поліцейських Луганщини зафіксовано вісім полонених, серед яких є і жінка.

«За кожним фактом потрапляння в полон, поранення, не дай Боже, загибелі проводиться дисциплінарна комісія і службове розслідування із залученням працівників ВБ та інших служб для з’ясування обставин, за яких це відбулося. Щодо цих фактів здійснено відповідне реагування», - підкреслив поліцейський.

Повну версію інтерв'ю читайте тут

Нагадаємо, родини зниклих безвісти можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію.