Коли почнуться виплати для ВПО: інформація від Мінсоцполітики

Коли почнуться виплати для ВПО: інформація від Мінсоцполітики

Нарахування коштів для ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 або 28 березня.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

У відомстві пояснили, що наразі управління соціального захисту населення ще продовжують опрацьовувати подані заяви на виплату від громадян. 

“У цілому станом на 14 березня органи соціального захисту отримали 91,4 тисяч заяв на призначення допомоги на додаткові 6 місяців. Близько 66% заяв вже опрацьовано. Ще 34% заяв  – на опрацюванні. Це означає, що якщо ви подали заяву на продовження виплати, кошти будуть зараховані вам до кінця місяця (у разі наявності права на продовження виплати). Ніяких додаткових дій вчиняти не потрібно”, - йдеться у повідомленні.

Водночас у Мінсоцполітики розповіли, що 15 березня розпочалися виплати ВПО, які мають право на автоматичне подовження допомоги на проживання. Сукупно, за інформацією міністерства, для 671 тисячі осіб спрямували видатки на загальну суму 1,4 млрд грн.

Зокрема, автоматично (без додаткового звернення) з 1 березня продовжили виплати для тих осіб, які втратили працездатність - пенсіонери, особи з інвалідністю 1 та 2 груп, тяжкохворі діти, діти, які стали сиротами або позбавлені батьківського піклування, а також батьки-вихователі й прийомні батьки.

“Якщо ви належите до вищенаведених категорій, і вам не було призначено автоматично - зверніться, будь ласка, до найближчого ЦНАПу або органу соціального захисту із заявою на призначення виплати”, - наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, Мінсоцполітики пропонує розширити перелік отримувачів виплат ВПО.