путін "ймовірно" причетний до смерті Навального – Трамп

путін "ймовірно" причетний до смерті Навального – Трамп

Дональд Трамп заявив, що президент росії "ймовірно" причетний до смерті опозиціонера Олексія Навального, який помер в арктичній в'язниці минулого місяця.

Про це повідомляє Politico.

"Я не знаю, але, можливо, я маю на увазі можливо, я міг би сказати, ймовірно, я не знаю", - відповів кандидат у президенти США від Республіканської партії в інтерв’ю Fox News на запитання, чи несе путін відповідальність за смерть Навального.

"Він молода людина, тож за статистикою він був би живий протягом тривалого часу… отже, сталося щось незвичайне", - сказав Трамп.

Видання зазначає, що ЄС і США прямо звинуватили рф в смерті Навального.

"Але Трамп, який домінує на первинних президентських виборах від Республіканської партії та наразі лідирує перед чинним президентом від Демократичної партії Джо Байденом за опитуваннями на загальних виборах у кількох ключових штатах, досі зберігає м’яку позицію щодо Путіна, який веде повномасштабне вторгнення в Україну протягом тривалого часу – більше двох років", - йдеться у матеріалі.

Politico пише, що Трамп також неодноразово обіцяв припинити допомогу Україні та змусити Київ сісти за стіл переговорів з рф. І ці його позиція, підігріває занепокоєння серед західних союзників, які побоюються другого терміну Трампа.

Під час інтерв’ю Трамп також додав, що сподівається, що йому не доведеться вибирати між тим, щоб Путін "проковтнув" Україну, або відправив зброю до Києва.

"Сподіваюся, до цього не дійде", — сказав він, знову заявивши, що війни "ніколи не було б" за його президентства.

Нагадаємо, що 16 лютого помер Олексій Навальний.

1 березня його поховали у Москві.