"Люди повертаються у холодні квартири": Власенко прокоментував “вибори” у Сєвєродонецьку

"Люди повертаються у холодні квартири": Власенко прокоментував “вибори” у Сєвєродонецьку

Реальна явка під час президентських псевдовиборів на окупованій Луганщині не могла бути понад 50% з урахуванням кількості населення, яке там проживає.

Таку думку в ефірі “Еспресо.TV” висловив начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

Він пояснив, що за даними окупантів, у псевдовиборах на окупованій частині Луганщини взяли участь десь 1,5 мільйона людей.

“За нашими оцінками, стільки не проживає на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Я думаю, це, все ж таки, фальсифікації”, - сказав Власенко.

Він піддав сумніву явку у 87%, яку назвала російська цвк.

“Я думаю, що половина населення Сєвєродонецького району так точно - це не місцеві мешканці. Це військові рф, це цивільні росіяни, які сюди приїхали. Плюс вони активно використовували відкріпні талони, та дуже багато було зафіксовано змін місця голосування з рф на тимчасові окуповані території Луганщини. Це черговий доказ того, що все це - фарс і фальсифікація. Думаю, що явка не може бути понад 50% з урахуванням того, що немає людей”, - вважає Власенко.

Якщо звернути увагу на кадри з псевдоголосування, додав він, то молоді там теж немає. Це в основному люди пенсійного та передпенсійного віку.

“Для яких це більше такий святковий день, щоб поїсти млинців та поспілкуватися з сусідами”, - вважає Власенко.

Він також прокоментував свято Масляниці, яку окупаційна влада влаштувала у Сєвєродонецьку паралельно з “виборами”.

“Якщо відверто про всі ці свята, то всі вони більш показові. Насправді люди повертаються з цих “свят” у холодні квартири. Ці міста залишаються знищеними, дуже багато руйнувань. Підвіз води, перевантаження мереж електроенергії, недостатність потужності роботи міського опалення. Свята відгриміли: свята “виборів”, свята Масляниці. А зараз люди повернуться у свій складний побут, і продовжиться їхня ця рутина. При тому, що знову ж таки йде похолодання”, - наголосив керівник РДА.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку під час вуличного «голосування» у людей «навіть не запитували документів».