Про застосування п. 58.4 ст. 58 Податкового кодексу України

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Ольга Височина розповіла, що відповідно до п. 58.4 ст. 58 Податкового кодексу України, у разі коли судом за результатами розгляду кримінального провадження про кримінальне правопорушення, предметом якого є податки, збори, винесено обвинувальний вирок, що набрав законної сили, або винесено рішення про закриття кримінального провадження за нереабілітуючими підставами, відповідний контролюючий орган зобов'язаний визначити податкові зобов'язання платника податків за податками та зборами, несплата податкових зобов'язань за якими встановлена судовим рішенням, та прийняти податкове повідомлення-рішення про нарахування платнику таких податкових зобов'язань і застосування стосовно нього штрафних (фінансових) санкцій у розмірах, визначених цим Кодексом.

Так, ДПІ у м. Сєвєродонецьку отримала Постанову Сєвєродонецького міського суду, згідно якої припинено провадження карної справи щодо звинувачення в скоєні злочину посадових осіб підприємства м. Сєвєродонецька передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 212 КК України, на підставі ч. 1 ст. 49 КК України, в зв’язку з закінченням термінів давності.

На підставі п. 58.4 ст. 58 Податкового кодексу України, в зв’язку з закриттям кримінального провадження за нереабілітуючими підставами, підприємству винесено податкові повідомлення рішення з податку на прибуток на суму 404 020 грн. та штрафних санкцій в сумі 101 005 грн. та з податку на додану вартість на суму 565 597 грн. та штрафних санкцій 141 399,25 грн., повідомила Ольга Височина.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О. А. Височина