Ставлення українців до мобілізації допомагає росії: командувач Сухопутних військ ЗСУ звернувся до українців

Ставлення українців до мобілізації допомагає росії: командувач Сухопутних військ ЗСУ звернувся до українців

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк зробив заяву щодо того, як медіа, блогосфера та українське суспільство наразі сприймає мобілізацію та діяльність ТЦК.

Свою думку він висловив на сторінці у Facebook.

"Вищий пілотаж мистецтва війни — зруйнувати замисли ворога і завдати йому поразки, не застосовуючи свого війська в бою. І судячи з останніх місяців, росіяни дуже вправно користуються давньокитайськими стратагемами ведення війни", - зазначив Павлюк.

Він заявив, що українці втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога, який "не полишав, не полишає і ніколи не полишить свого прагнення знищити Україну".

Павлюк закликав порівняти соцмережі два роки тому і зараз.

"Від черг до ТЦК і мемів «як служити - то всі хворі, а як воювати - то всі здорові», ми дійшли до цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України", - написав він.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ вважає, що з тодішньої єдності та згуртованості український простір новин та обговорень "скотився" не без допомоги наших чудових блогерів та вільних медіа.

На його думку, медіа висвітлюють здебільшого лише ймовірні зловживання вповноваженнями працівників ТЦК, тоді як теми "особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов'язку – майже відсутні".

"Чому в усіх матеріалах про "неправомірні дії ТЦК" свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України?Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", - написав Олександр Павлюк.

Він наголосив, що система мобілізації реагує на недоліки та змінюється, аби ставати краще.

"Розбий союзи ворога, розділи його бойові порядки — вчить давньокитайська стратегія війни. Протиставлення армії цивільним – один з її пунктів. Тож перш ніж поділитись "кричущим сюжетом про порушення прав" та тяжку долю "бідолашних ухилянтів", варто запитати себе: кому це насправді допомагає перемогти у війні?", - підсумував Павлюк.

Нагадаємо, що раніше Павлюк заявив, що рф готує наступ влітку цього року.