рф атакувала південь країни – є поранені та влучання по енергоб’єктах

рф атакувала південь країни – є поранені та влучання по енергоб’єктах

Росіяни атакували Одеську та Миколаївську області ударними БпЛА та протирадіолокаційною ракетою. Внаслідок цього є влучання в енергетичні об’єкти та житловий будинок, 11 людей постраждало.

Про це повідомляють Сили оборони півдня.

Зазначається, що цієї ночі ворожа атака на південні регіони була зосереджена на Миколаївщині та Одещині: рф продовжує удари по об’єктах енергетики.

"Перед атакою дронами з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські терористи випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П", - йдеться у дописі.

Повідомляється, що ракета втратила бойову спроможність в повітрі, а інформації про руйнування та постраждалих не надходила.

"Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря.
По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині", - пояснюють у Силах оборони.

У Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. Ніхто не постраждав.

Крім того, в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку внаслідок падіння збитого дрона. Також виникла пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС.

Вибуховою хвилею було побито кілька навколишніх будинків.

"За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці", - додають у Силах оборони.

До того ж на Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу наразі ліквідовано. Люди не постраждали.

"Відновлювальні та ремонтні роботи тривають", - підсумували у дописі.

Нагадаємо, що росіяни на 40% збільшили удари FPV-дронами.