"Такі інциденти будуть траплятися", – у Польщі прокоментували ситуацію з російською ракетою

"Такі інциденти будуть траплятися", – у Польщі прокоментували ситуацію з російською ракетою

Спікер Сейму Шимон Головня прокоментував ситуацію, що сталася у неділю, 24 березня, коли одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі.

Про це повідомляє PolskieRadio.

"Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, вони будуть траплятися. Найважливіше, щоб ми були в безпеці, щоб всі системи працювали, щоб ми ще більше, так би мовити, вдосконалювали ці системи і не шкодували ні сил, ні грошей на те, щоб озброїтися", - сказав спікер польського Сейму.

Він вважає, що найголовніше у таких ситуаціях – це вміти реагувати, а виявилося, що Польща вміє.

Шимон Головня також підкреслив, що будь-які дії, які пов'язані з перехопленням і збиттям ракет, що порушують польський повітряний простір, слід здійснювати таким чином, аби не завдати шкоди польському цивільному населенню.

"Збити таку ракету означає, що її уламки повинні кудись впасти, це стає неконтрольованим і набагато складнішим процесом. Я абсолютно переконаний, що армія поводилася тут саме так, як і повинна була поводитися", - підсумував спікер Сейму.

Нагадаємо, що одна з ракет рф порушила повітряний простір Польщі. Об’єкт увійшов у польський простір поблизу населеного пункту Осердув (Люблінське воєводство) і пробув у ньому 39 секунд.