В Укргідроенерго розповіли, скільки знадобиться часу для відновлення Дніпрогесу: подробиці

В Укргідроенерго розповіли, скільки знадобиться часу для відновлення Дніпрогесу: подробиці

Для відновлення Дніпрогесу, що пошкоджений ракетними ударами рф, знадобиться дуже багато часу й коштів. Ймовірно, ремонт розтягнеться на роки.

Про це розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота для "Суспільного".

"Дніпрогес виведено на тривалий час. Поки що ми не можемо детально зрозуміти, скільки часу нам необхідно. Але щоб відновити станцію до моменту ракетного удару – на це потрібні роки. Це не дні й не місяці", - пояснив він.

Зазначається, що поки що на станції не має змоги розібрати всі завали, оскільки й перекриття, й стіни з підкрановими балками на висоті 30 м похилилися на машинний зал. Тому необхідно спочатку демонтувати верхню частину машзалу, щоб можна було дістатися нижньої. Наразі це є небезпечним.

Ігор Сирота додав, що до ліквідації наслідків долучилися фахівці ДСНС із технікою для демонтажу перекриття, щоб якнайшвидше прибрати завали та відновити мостовий перехід.

Він також розповів, що сама гребля не порушена. Тільки підкранові балки та мостовий перехід. 

Генеральний директор Укргідроенерго підкреслив, що загрози прориву  на греблі немає. Наслідків для споживачів не прогнозується.

Але водночас енергосистема втратила потужності. Тому потрібно буде шукати варіанти, чим замінити Дніпрогес.

Сирота наголосив, що Дніпрогес був найпотужнішою станцією на каскаді, 1500 мВт. А після удару Україна втратила понад 1000 мВт.

Нагадаємо, що 22 березня росія пошкодила ДніпроГЕС.