Майстерклас зі стрижки: які функції мають бути в ідеальної професійної машинки

Машинка для стрижки волосся — обов'язковий інструмент в арсеналі перукаря. Хороше обладнання допомагає легко створювати складні зачіски. Розглянемо, якими технічними характеристиками має бути наділений прилад, щоб він максимально задовольняв професійні потреби майстра.

стрижка

Що таке професійна машинка для стрижки

Це обладнання комплектується потужним мотором і якісними деталями. Мінімальний набір насадок — від 2 до 6 штук. А ще професійна машинка для стрижки випускається з ножовими блоками для різних видів робіт. Тому вона підходить для створення класичних і креативних стрижок. Такі пристрої довговічні в експлуатації та можуть працювати без зупинки тривалий час.

Важливі технічні характеристики

Виробники випускають для перукарів вібраційні та роторні машинки. Роторні моделі популярніші. Вони не нагріваються, стрижуть швидше та практично без шуму. Вібраційні теж мають свою перевагу — вони коштують дешевше й менше важать.

За типом живлення машинки бувають мережевими, акумуляторними та комбінованими. Бездротові моделі зручніші, оскільки дають свободу рухів і не залежать від подачі електроенергії в конкретний момент часу. Їх можна використовувати без підзаряджання протягом 4 годин.

машинка для стрижки

Під час вибору професійної машинки для стрижки волосся рекомендуються враховувати такі параметри:

  1. Спеціалізація. Майстри вибирають обладнання з урахуванням специфікації. Основний інструмент — робочі моделі. Окантовочні прилади використовують для завершення стрижки. Тримери призначені для гоління бороди й вусів, стрижки «під нуль».
  2. Габарити та вага. Хорошим обладнанням вважаються машинки вагою 300–400 грамів із системою гасіння вібрацій. Такі моделі легко роблять рівний зріз і дають змогу оформити тонкі контурні лінії.
  3. Продуктивність. Її визначають швидкістю роботи лез. Якщо машинка — допоміжний елемент, 5000 обертів на хвилину буде достатньо. Рекомендована продуктивність основного робочого апарату перукаря — від 7000 обертів на хвилину. Їх вистачить для ефективної роботи з волоссям будь-якої жорсткості та густоти.
  4. Розмір ножового блока. Ширину ножового блока потрібно враховувати для подальшого підбору змінних насадок на інструмент. Для виконання «ювелірних» окантовочних робіт потрібен апарат із вузькими ножами. Створення масштабних стрижок зручніше з машинками, укомплектованими широкими ножами.
  5. Матеріал ножів. Найдешевші — моделі зі сталевими лезами. Вони швидко зношуються. Керамічні леза служать довго, стрижуть рівно. Титанові — довговічні, витримують різні умови експлуатації.
  6. Насадки. Частина насадок йде в комплекті. Решту можна докупити з урахуванням персональних потреб. У деяких професійних машинок передбачено регулювання довжини стрижки. У цьому разі можна стригти без частої зміни насадок.
  7. Можливість вологого чищення. Леза деяких машинок можна мити під проточною водою. Це полегшує заходи з догляду.

Ще один важливий критерій — ціна. Пам'ятайте, не завжди дорожче — означає краще. Але відомі бренди пропонують більш надійні машини та забезпечують продукцію гарантією.