Заяви Макрона про відправку військ в Україну розлютили США, - Bloomberg

Заяви Макрона про відправку військ в Україну розлютили США, - Bloomberg

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправку західних військ в Україну розлютили високопоставлених чиновників у США.

Про це пише Bloomberg з посиланням на свої джерела.

"За словами високопоставленого чиновника, знайомого з дискусіями між союзниками, слов Макрона викликали миттєвий і дуже публічний закид з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца та розлютили американських чиновників, які приватно кажуть, що такий крок може призвести до розпалювання зіткнення з Москвою", - пише видання.

Воно зазначає, що за словами високопоставленого американського чиновника, змусивши Берлін публічно виключити можливість відправки військ, Макрон зумів розвіяти довгострокову двозначність щодо місцезнаходження червоних ліній союзників.

"Ці коментарі також не були дуже розумними з погляду оперативної безпеки", - сказали окремі чиновники, які також говорили з Bloomberg на умовах анонімності, особливо з огляду на те, що кілька країн уже тихо мають певний персонал в Україні.

Немає сумнівів, що деякі прем’єр-міністри ЄС сподіваються на лідерство Макрона, і багато хто вітає його жорстку позицію щодо росії, за словами офіційного представника, знайомого з дискусіями під час їхньої останньої зустрічі в Брюсселі.

Видання нагадує, що від початку вторгнення рф Франція значно відставала від своїх союзників у загальній кількості допомоги, надісланої Україні. Франція пообіцяла надати Києву менш як 2 мільярдів євро на підтримку, на відміну від 22 мільярдів євро від Німеччини. 

Нагадаємо, французське видання Le Figaro стверджує, що у президента Франції Еммануеля Макрона є п'ять варіантів відправки військ в Україну, три з яких передбачають їх участь у боях з російськими окупантами.