ЛОВА: На окупованій Луганщині шахти готують до ліквідації, москва «спускає» у школи пропаганду

ЛОВА: На окупованій Луганщині шахти готують до ліквідації, москва «спускає» у школи пропаганду

У самопроголошеній «лнр» нові інвестори готують гірників до ліквідації шахт. Школи на окупованих територіях підпорядковуватимуться москві напряму.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, інвестори з росії готують до ліквідації вугледобувні підприємства Луганщини.

«Заявляють, що гарантують гірникам робочі місця, та водночас переводять їх до головного управління реструктуризації шахт. До речі, фонд оплати праці для таких працівників ще не затверджений», - розповіли в обласній адміністрації.

З шахтарями, додали у ЛОВА, провели бесіди з приводу чергової хвилі мобілізації – мотивували йти до армії рф збереженням робочого місця.

Також повідомляється, що навчальні заклади на окупованих територіях підпорядковують напряму «министерству просвещения рф». Звідти «спускатимуть» розраховані на молодь програми пропаганди.

«Деякі школи так званої «лнр» вже почали отримувати відповідні вказівки. Це призвело до того, що в одній з них, у Лутугиному, упродовж дня замість уроків відбулося одразу три пропагандистські заходи. Знання відходять на задній план», - наголосили у ЛОВА.

Нагадаємо, окупаційна влада Луганщини передала майно шахти «Білоріченська», ГЗФ «Білоріченська» та ВП «Краснодонське вантажно-транспортне управління» в оренду фірмі, до якої причетний колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.