Сєвєродончанку відзначили грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання

Сєвєродончанку відзначили грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання

28-29 березня 2024 року в режимі онлайн відбулася ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». За її результатами відзначили ученицю сєвєродонецької гімназії Діану Лєбєдь.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

Комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» у секції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями» представила Лєбєдь Діана, вихованка секції «Історія України», учениця 9 класу Гімназії № 15 Сєвєродонецька з темою доповіді «С. Локтюшев та становлення археологічної науки на Луганщині». Науковий керівник Олександр Набока, керівник секції «Історія України» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Дівчину, як учасницю конференції, нагородили грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та збіркою тез.

Нагадаємо, учень 11 класу Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею отримав диплом III ступеня на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з хімії.