«Жоден такий власник після деокупації там не залишиться», - Лисогор про «націоналізацію квартир»

  «Жоден такий власник після деокупації там не залишиться», - Лисогор про «націоналізацію квартир»

На окупованих територіях передають «новим власникам» квартири, які громадяни залишили, рятуючись від війни. Проте після деокупації такі власники там не залишаться.

Таку думку в телемарафоні висловив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Продовжують вишукувати ті квартири, які наші громадяни залишили, рятуючись від війни. І роблять усі спроби для передачі їх новим власникам. Але ми ж прекрасно розуміємо, що це - повне порушення законодавства. І жоден такий власник після деокупації там не залишиться», - прокоментував Лисогор.

Нічого позитивного, за його словами, на окупованій території  не відбувається.

«Загалом складається враження, що ворог планує просто демілітаризовану базу зробити там для утримання», - вважає Лисогор.

Також, за його словами, протягом останніх 1,5 років загарбники активно збирали особисті дані юнаків, яким має виповнитися 18 років. До цього процесу були залучені заклади освіти. Готувалися до чергової хвилі примусової мобілізації, яка офіційно розпочалася сьогодні.

«Причому дуже чіткі завдання ставляться як працівникам МГБ, так і працівникам інших структур, які знаходяться на окупованій території, по виявленню цих людей», - каже очільник області.

Що стосується деокупованої Луганщини, то у Білогорівці – майже щоденні російські штурми із застосуванням артилерії та авіації. Важкі бої точаться й у Серебрянському лісництві. 61 особу, що залишається у звільнених населених пунктах, постійно вмовляють на евакуацію.

Нагадаємо, росіяни почали мобілізацію на Луганщині та визначили критерії «націоналізації» порожнього житла.