Джонсон анонсував нововведення у проєкті підтримки України: подробиці

Джонсон анонсував нововведення у проєкті підтримки України: подробиці

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що пакет допомоги Україні буде містити у собі "деякі важливі нововведення", зокрема можливість надання допомоги у кредит.

Про це пише The Hill.

За словами Джонсона, він, маючи історично вузьку більшість у Палаті представників, опинився у складному становищі. Проте він сказав, що працював протягом поточного робочого періоду над розробкою пакета і планує винести його на голосування, коли Палата представників повернеться до роботи.

"Коли справа доходить до додаткового фінансування, ми працюємо над досягненням консенсусу. Ми говорили з усіма членами, особливо зараз, під час роботи в окрузі. Коли ми повернемося після цього періоду роботи, ми будемо просувати продукт, але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення", - пояснив Джонсон.

Він розповів про можливість надання кредиту Україні.

Видання зазначає, що ця ідея виникла на початку березня як спосіб підтримати Україну таким чином, аби зменшити занепокоєння республіканців щодо надання більшої допомоги.

Джонсон також згадав про закон "REPO для українців", який уповноважує президента заарештовувати російські суверенні активи, що заморожені в США. Після цього вони будуть передані Україні для використання проти росії.

"Якщо ми можемо використовувати арештовані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це просто чиста поезія", - зазначив він.

Джонсон підкреслив, що має намір проштовхнути законодавство, яке забезпечить фінансування для України, але ще не вирішив, який саме вигляд це матиме.

Нагадаємо, що Байден запропонував підвищити федеральний податок для американських мільярдерів, щоб у тому числі "захистити Україну від м'ясника путіна".