Для потреб луганських ВПО на Прикарпатті надійшла речова допомога від МОМ – як отримати

Для потреб луганських ВПО на Прикарпатті надійшла речова допомога від МОМ – як отримати

Днями до Івано-Франківського гуманітарного хабу для луганських переселенців надійшла чергова партія речової допомоги від Міжнародної організації з міграції – матраци, ковдри, постільна білизна, кухонні набори та ліхтарі.

Про це повідомляє Сєвєродонецька РДА.

«Не зважаючи на те, що більшість луганчан – ВПО вже майже два роки мають статус вимушених переселенців і пройшли певний період адаптації, потреба у матеріальній допомозі – речах, продуктах – залишається серед пріоритетів. Тому ми продовжуємо узагальнювати потреби та направляти їх донорам», – розповів керівник Координаційного центру, перший заступник голови Сєвєродонецької РДА-РВА Євген Жданов.

За інформацією, більш як три сотні наборів не індивідуальні, а розраховані на родини.

Видача комплектів триватиме протягом цього і наступного тижня та проводитиметься за списками отримувачів, оприлюдненими у телеграм-каналі хабу.

Довідково: Координаційний центр для ВПО в Івано-Франківській області, роботу якого забезпечує Сєвєродонецька районна та Новопсковська селищна військові адміністрації створили у серпні 2022 року. На сьогодні там обслуговується близько 2800 осіб. Протягом минулого року представництво Міжнародної організації з міграції до Сєвєродонецької районної адміністрації передало допомоги для ВПО на Прикарпатті на більш як 4,385 млл грн – у вигляді предметів для облаштування побуту та засобів гігієни.

Нагадаємо, луганчанам у Броварах почали видавати непродовольчі набори від МОМ.