Актору луганського театру вручили звання «Заслуженого артиста України»

Актору луганського театру вручили звання «Заслуженого артиста України»

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор вручив почесне звання «Заслуженого артиста України» актору Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Денису Пономаренку.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«У цей складний час необхідно залишати місце для театру та культури. Адже, врешті решт, саме її і хочуть знищити росіяни. Нас вбивають не заради територій, нас знищують як націю. Колектив нашого театру вже не раз відчув це на собі. За останнє десятиліття ми мали змогу переконатися в тому, що театр починається зовсім не з вішака, як люблять говорити, цитуючи російського класика. Театр – починається з людей. Я вдячний кожному, за те, що залишаєтеся вірними своєму театру та своєму глядачу», – зазначив голова ЛОВА Артем Лисогор.

Довідково: луганський театр має професійний колектив, роботу якого відзначають не лише в Україні, а й у Європі. Його створили у роки Другої світової війни. Театр має складну та багату історію. Колектив вже вдруге розпочинає роботу «з нуля» – спочатку у 2014 році, після окупації Луганська, а тепер з 2022 року – після того, як будівлю театру у Сєвєродонецьку вщент зруйнували росіяни. Сьогодні колектив працює на базі Сумського національного театру ім. Щепкіна.

Попри це, вдалося зберегти колектив, а тому театр продовжує плідну роботу. Від початку повномасштабного вторгнення відіграли вже чимало вистав, поставили прем’єри, гастролюють в Україні та закордоном. Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відзначали подяками Сумської облдержаміністрації та Сумської обласної ради.

Нагадаємо, луганчанам Денису Пономаренку та Андрію Семенову з нагоди Дня Соборності України президент Володимир Зеленський присвоїв почесні звання.

Читайте також: “Горіти театром”: історія актора Луганського українського театру Дениса Пономаренка”