На Луганщині окупанти заборгували 19 мільйонів зарплати працівникам бюджетних установ, – ЦНС

На Луганщині окупанти заборгували 19 мільйонів зарплати працівникам бюджетних установ, – ЦНС

Активісти “Кібер спротиву” отримали докази масштабних заборгованостей по зарплаті працівникам окупаційних структур. Мова йде про школи, дитсадки, ліцеї, музеї, будинки культури, а також комунальні підприємства на окупованій Луганщині.

Про це повідомляє Центр Нацспротиву.

Такі дані навели згідно з офіційними документами окупаційної адміністрації Антрацитівського округу “лнр”, які є в розпорядженні “Кібер Спротиву”.

“Понад дві з половиною тисячі працівників шкіл, дитсадків та ліцеїв, музеїв, будинків культури, а також комунальних підприємств не отримують зарплати ще із 2022 року “через відсутність фінансування”. Сума заборгованостей сягає понад 19 мільйонів окупаційних рублів”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, за інформацією ЦНС, окупаційна адміністрація знаходить кошти для виплат керівникам окремих місцевих комунальних підприємств: “Це, ймовірно, робиться для того, аби й надалі контролювати роботу критичних підприємств”.

До прикладу, заборгованість на Кошарське СКП сягає більше півмільйона російських рублів. Натомість заборгованість “закрили” тільки одному працівнику на суму понад 300 тисяч рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у гірників на окупованій Луганщині збільшується заборгованість по зарплаті.