Білий дім звинуватив Конгрес у тому, що Україна втрачає позиції на полі бою

Білий дім звинуватив Конгрес у тому, що Україна втрачає позиції на полі бою

У Білому домі звинуватили Конгрес США у тому, що Україна втрачає позиції на полі бою, оскільки пакет допомоги так і не затверджений.

Про це на пресконференції заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми повинні зробити свій внесок. І те, що ми бачили за останні кілька тижнів, кілька місяців — це те, що Україна втрачає позиції на полі бою. І це через бездіяльність Конгресу", - сказала вона.

"Якби спікер Джонсон поставив на голосування цей додаток до закону про національну безпеку, ми знаємо, що він отримав би переважну підтримку", - додала Жан-Пьєр.

Нагадаємо, верхня палата Конгресу США - Сенат, ухвалила законопроєкт, який містить понад $60 млрд на допомогу Україні. Проте спікер Палати представників Майк Джонсон - нижньої палати Конгресу, відмовився ставити його на голосування. Відповідно, рішення досі не ухвалене.

Джонсон казав, що палата підготовить новий документ, який передбачатиме ленд-ліз або позику Україні. Але без будь-якої конкретики Палата представників пішла на великодні канікули. Вона повертається до роботи з 8 квітня, але за два тижні знову піде на перерву.