Соратниці Шарія загрожує 12 років тюрми за зрив мобілізації в Україні

Соратниці Шарія загрожує 12 років тюрми за зрив мобілізації в Україні

Служба безпеки поблизу Одеси затримала колаборантку, яка входила до активу забороненої "партії Шарія", поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла путіна у соцмережах.

Про це повідомляє СБУ.

За даними служби, вона переховувалась біля обласного центру як переселенка з Миколаївщини.

За наявними даними, затримана співпрацювала з російською розвідкою.

"За вказівкою ворога вона адмініструвала Телеграм-канал, в якому дискредитувала призов на військову службу у ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Також фігурантка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання рф", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька і брата.

"Вони обидва ще до початку повномасштабного вторгнення рф виїхали до росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевої "філії" окупаційного МВС рф", - зазначається у повідомленні.

Встановлено, що перед публікацією деструктивного контенту фігурантка погоджувала його з представником російської спецслужби і отримувала від нього перелік актуальних тем, які мала "підсвічувати" через підконтрольний інформресурс.

За співпрацю з окупантами жінка отримувала "гонорар".

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які вона використовувала у підривній діяльності на користь агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:  ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);  ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

"Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми", - додають в СБУ. 

Нагадаємо, у 2022 році за ініціативи Служби безпеки в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій. Серед них: "Опозиційний блок", "Соціалісти", партія "Справедливості та розвитку", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", "Ліва опозиція", "Партія Шарія", "Союз лівих сил", "Опозиційна платформа – За життя" та "Прогресивна соціалістична партія України".